Önkéntesek a Mekdszben

Önkéntes munkatársak a Mekdszben. A munkájukról, Mekdszről és képregényekről.

Friss topikok

  • vakondturastorta: Csillagrombolót! Csillagrombolót! (2012.08.05. 12:30) Újratervezés
  • vakondturastorta: Kivávncsian várom Son Goku bemutatkozó elköszönését. A Fireflyt pedig én is nagyon ajánlom. (2011.03.24. 21:42) Elment tőlünk Son Goku
  • vakondturastorta: "idő visszaforgatásának képessége vagy a rendkívül gyors bejegyzés írás adatott-e meg": sajnos nem... (2011.03.16. 14:17) Kivettük
  • SzitaKötő: nem tudom, de a mozikultúra lassan mindegyiket közvetíti a nemolvasóknak (2011.02.02. 16:29) Green Lantern
  • vakondturastorta: @katkadu: Képeket mi nem csináltunk, de az elképzelést segítendő, volt áfonyás meg csokis is. Belé... (2011.01.18. 11:10) Levél a főnöknek

Linkblog

Batman és az új generációk

2012.08.04. 01:54 PurpleMan

the_dark_knight_rises_2012-wide.jpgRemélem nem köveznek meg blogos elődeim amiért egy DC karaktert referálok a címemben, de bizony sok mindent szeretek a Sötét Lovagban. Nagyon szeretem, hogy lovag - küzd az igazságért, az elnyomottakért -, és sötét - olyan mint egy high-tech ninja, aki akár shogun is lehetne annyi pénze és hatalma van...mégis az árnyak között, félelmet gerjesztve munkálkodik.

Az utóbbi pár évben érdekes volt azonban megtapasztalnom, hogy amit régen láttam batmanből - a 90-es évek rajzfilmsorozata, meg a mellbimbópáncélos George Clooney és Tim Burton-féle filmek, meg hát Ace Ventura mint a Rébusz...áhh - az nekem egész sötétnek tűnt....5-6-7 évesen. Aztán kijöttek az új Batman filmek és a sötétség fogalma teljesen újraértelmeződött a fejemben. És fú de tetszik ez az új fogalom gyerekek :-D.

Amikor felismertem a különbséget az új batman és az én fiatalkori batmanem között, kiváncsi voltam vajon a régebbi hogy nézett ki....hát nevetségesen nem ijesztő....még csak nem is komoly. Megjegyzem itt most TVről és filmekről van szó, nem tudom mi zajlott pontosan a képregényekben.
Azt tudom hogy általánosságban a képregények, ahogy teltek a 60-as 70-es 80-as évek, egyre inkább engedték meg maguknak a komolyabb, felnőttebb témákat. Ráakadtam egy olyan batman képes novellára is már 2000 utánból, ami egyenesen horror volt, félelmetes, szürreális képekkel. És fantasztikusan helyén valónak éreztem.

Ez a karakter egyike azon keveseknek akik képesek voltak túlélni több generációnyi embert, és mindig újabb és újabb formában születtek újjá. Az alap mindig ugyanaz maradt, de másféle módon jelent meg - többnyire reflektálva az adott kor kulturális beállítottságára, filozófiájára, eseményeire stb.

És azt hiszem a MEKDSZ-re is egy újfajta megjelenés vár. Volt lehetőségem még egyben látni a "régi", azaz legutóbbi munkatársi csapatot, akik közül gyakorlatilag csak kedves kommunikációs munkatársunk maradt velünk. Több év közös szolgálat után mindenki továbblépett az életben más dolgokra...és helyüket egy új generáció fogja megtölteni. Én is eme új generációhoz tartozom ahogy elnézem :D

És mi újak sok mindent másképp látunk, másképp érzünk, másképp értünk.

Mindezeket a más dolgokat másképp fogjuk előadni, továbbadni, mint elődeink tették. Amíg elődeink a 90-es években Batman brilliáns elméjére koncentráltak, a hihetetlen stratégiai tudását hangsúlyozták, addig mi most az ellenségei felől értelmezzük, rajtuk keresztül értjük meg a világot amiben létezik.

És valami ilyesmit fog csinálni az új MEKDSZ generáció is az evangéliummal, meg a misszióval. Egy új látásmódot, újfajta megközelítést hoz majd bele.

És nagyon várom milyen lesz :-)

mekdszbatman.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képregény isten fejlődés mekdsz misszió

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesek.blog.hu/api/trackback/id/tr24694929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása