Önkéntesek a Mekdszben

Önkéntes munkatársak a Mekdszben. A munkájukról, Mekdszről és képregényekről.

Friss topikok

  • vakondturastorta: Csillagrombolót! Csillagrombolót! (2012.08.05. 12:30) Újratervezés
  • vakondturastorta: Kivávncsian várom Son Goku bemutatkozó elköszönését. A Fireflyt pedig én is nagyon ajánlom. (2011.03.24. 21:42) Elment tőlünk Son Goku
  • vakondturastorta: "idő visszaforgatásának képessége vagy a rendkívül gyors bejegyzés írás adatott-e meg": sajnos nem... (2011.03.16. 14:17) Kivettük
  • SzitaKötő: nem tudom, de a mozikultúra lassan mindegyiket közvetíti a nemolvasóknak (2011.02.02. 16:29) Green Lantern
  • vakondturastorta: @katkadu: Képeket mi nem csináltunk, de az elképzelést segítendő, volt áfonyás meg csokis is. Belé... (2011.01.18. 11:10) Levél a főnöknek

Linkblog

Veri szósöl

2012.08.24. 00:42 PurpleMan

Rövid kis szünetecske eltöltével ma újra bementem az Irodába és nem is akármiért, hanem mert vezetőségi megbeszélésünk volt! Fúúúú, reggel 8-ra be kell menni, biztos egész nap ott fogunk agyviharozni és fúúú de izgalmas lesz, mint amikor leültünk újravágni a honlapot meg minden úúúú....

Ehhez képest ha jól emlékszem fél 10 kor már mindenki elvolt a maga kis munkájával.

De Isten ments hogy negatívan beszéljek a mítingről, mert amennyire rövid volt annyira izgalmas és eseménydús. Mert a "A Szervezet" social media szempontjából szignifikáns aspektusairól folytattunk konstruktív diskurzust a vezetőségi tagokkal. (ideje elővenni az "intelligentsia" szótárát, lassan kezdődik az egyetem nekem is :D).

Nagyon jó volt belelátni abba, ahogy a MEKDSZ Facebookos létét formálják. Legyen egy személy? Legyen egy szervezet? Ha személy akkor legyen haver meg posztolgasson meg kommentelgessen? Vagy legyen szervezet és inkább egy kicsit operatívabb formában álljon a dolgokhoz, szelektálva mit mond, mit tesz (ki)....mint egy igazi szervezet, a maga sajátos jelenlétét kiépítve?

Na meg a missziós látásmód, és az hogy befolyásolja, hogy mit engedünk meg a MEKFacenek, milyen szavakat, hirdetéseket, lájkokat adunk a kezébe.

Tetszik ez az aprólékosság és odafigyelés, mert az ördög a részletekben rejlik...és imádja szivatni a pásztorokat, a vezetőket, és a szervezeteket egy eltévedt szavacska, vagy nem univerzálisan elfogadható, politikailag nem korrekt mondat miatt.

Ugyanis az internet az alapvetően egy naaaagyon szupcsicsudijókülönlegességes "entitás", ami az utóbbi években képessé vált még a kormányokat is befolyásolni, asszisztálni a megdöntésükben, tényleg milliókat megmozgatni akár napok alatt egy jó cél érdekében. Ugyanez az entitás azonban képes percek alatt lincshadjáratot indítani bárki ellen, aki olyat mond ami nem tetszik neki.
Egyre több eset van amikor mondjuk egy cég vezetője nyilatkozik valami kellemetlent és hirtelen több százezer ember kezdi el bojkottálni a termékeit, mert ráidegesednek.
És jaj a kereszténynek aki ezt a veszélyt nem látja, mert bizony nekünk van bőven témánk amivel bárkit meg tudunk sérteni ha akarunk. Sőt ugye Jézus a botránykő meg minden ilyen dolog. DE más pl egy tér közepén megvallani a gondolatainkat és más az interneten.

Az internet különlegessége, hogy ami ott elhangzik, az ott is marad. Nemúgy régen, amikor a botránkozót megkövezték, keresztre emelték és utána elhallgatott...
Az interneten a botránkoztatásunk még azután is fennmarad hogy online megköveztek minket, és éveken keresztül intő példaként használják a mi elszólásunkat, mondatunkat hogy ujjal mutogatva mondják "na ezek a keresztények nézzétek milyenek....homofóbok, meg tanulatlanok, naívak, sok hippi.... gáz az összes"

Sajnos sokszor felejtjük el ezt a tulajdonságát az internetnek. Sokak mártírszerűen kimondanak valamit nagyon keményen, nagyon erősen, mert az tutifrankó....de miután eltemették őket a kommentelők és leszavazók....újra és újra előkerül majd az internet memóriájában amit mondtak és az egész Egyházat - feleslegesen - mártírrá teszik ezzel.

És persze itt nem jópofizásról van szó, meg nem arról hogy nem képviseljük az igazságot. Hanem arról hogy bölcsen szűrjük meg amit mondunk, elkerülve a felesleges pusztítást, mások felesleges kritizálását, a reflexszerű véleménynyilvánításokat, mert látjuk hogy a szavaink alapján nem minket, hanem az egész kereszténységet fogják megítélni - és ebben a szűrésben semmi rossz nincs. Jézus sem ad hoc jelleggel random rakta össze a mondatait, hanem minden egyes szavának helye és célja volt.

És örülök nagyon hogy ennyire részletesen foglalkozunk majd a MEKDSZ online szociális jelenlétével. Mert nagy eszköz a modern kommunikáció, és a megfelelő Kézben hatalmas csodákra képes - á la Egykérdés. De tudni kell jól suhintani vele :)

Igaz beszéd ez és elfogadásra méltó, hogy nagy fontosság az internet illő és alázatos használata.

Jaj most ez nagyon filozofálgatós véleménynyilvánítósba ment át, de ez azt hiszem szakmai ártalom :DDD


Ideje plakátokat készíteni...

- PM

Szólj hozzá!

Címkék: személyes fejlődés mekdsz védelem szervezet misszió

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesek.blog.hu/api/trackback/id/tr74728504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása